Recrutarea si selectia de personal

Conceptia noastra

CUM o organizatie se poate ocupa de procesul de recrutare si selectie.

O modalitate este sa pui candidatul intr-o perioada de proba. Prin expunerea lui la cerintele postului si la grupul de munca pentru o perioada de cateva ore sau chiar zile. Acei carora nu le-a placut mediul vor abandona procesul de recrutare si selectie. Partea mai putin placuta este ca alegerea este costisitoare atat pentru angajat (timp) cat si pentru organizatie (resurse).

Alta modalitate este sa angajezi pe criteriul recomandarii candidatului de catre un prieten. Costul angajarii este inexistent, dar consecintele se pot dovedi ulterior costisitoare. Nivelul de competenta al candidatului va fi, in cel mai bun caz, ceva mai ridicat decat al celui care face recomandarea. Poate fi suficient, poate fi prea putin.

A treia modalitate este sa angajezi o agentie specializata in recrutare de personal. Se obtine astfel o selectie avand la baza un numar mult mai mare de candidati, iar criteriile pe care agentia le va folosi vor functiona mult mai bine ca predictori de performanta, decat recomandarile venite din partea unui angajat al organizatiei client

Pasii care definesc in conceptia noastra recrutarea si selectia de personal:

  1. Identificarea exacta a nevoilor clientului, pornind de la obiectivele pe care acesta le are de atins. Tinem cont de necesitatea adaptarii fiecarui proiect de recrutare in parte la specificul si unicitatea organizatiei client si promovam o atitudine flexibila si adaptata la cerintele acesteia.
  2. Stabilirea pool ului de candidati adecvati care se potrivesc mix-ului de competente solicitat de client (atributiilor rezultate din fisa postului, culturii organizationale, nevoilor de dezvoltare si schimbare etc).
  3. Recrutarea si atragerea candidatilor potriviti. Aici este etapa cea mai importanta unde recruiterii buni performeaza si obtin candidati valorosi, iar cei mai putin experimentati, intampina dificultati. Modul in care se reuseste obtinerea atentiei candidatilor potriviti, construirea unei relatii deschise si de incredere cu ei, intelegerea intocmai a eventualele obiectii pe care le pot avea fata de oferta organizatiei client, iar mai departe, luarea deciziei potrivite de a-i selecta sau nu, defineste comportamentul unui recruiter eficace.
  4. Perioada de proba care incepe odata cu angajarea candidatului recrutat, nu inseamna finalul procesului de recrutare. Increderea de care recruiterul beneficiaza in ochii candidatului, este folosita mai departe in procesul de inductie si asistenta in adaptarea la noul job, Orice nou inceput este insotit de numeroase emotii iar recruiterul are rolul in aceasta etapa, de a le incuraja pe cele pozitive, si ale calma pe cele legate de nesiguranta oricarui inceput. Este o etapa de follow up, atat in relatia cu organizatia client, cat si in relatia cu candidatul recrutat.

Recrutarea pentru noi, ca agentie, este un proces ce are la baza increderea, comunicarea deschisa si congruenta, sustinerea interesului ambelor parti, atat a organizatiei client cat si a nevoilor candidatilor recrutati.

 

//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2019/12/favicon512x512.png
//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2019/12/ams-footer-logo-3.png

Agentie de recrutare

AMS Human Resources: Firma de recrutare personal cu peste 13 ani de experienta in proiecte locale, regionale si nationale, cu o echipa dedicata profesional atingerii obiectivelor de HR ale partenerilor nostri.

Newsletter

100% util, 0% spam.