Recrutarea si selectia de personal

Conceptia noastra - AMS-HR

Alegeti unul dintre birourile noastre:

Bucuresti » Cluj-Napoca » Oradea » Timisoara »


Exista cateva modalitati in care o organizatie se poate ocupa de procesul de recrutare si selectie.

O modalitate este sa pui candidatul intr-o perioada de proba. Prin expunerea lui la cerintele postului si la grupul de munca pentru o perioada de cateva ore sau chiar zile, sansele unei potriviri mai bune se maresc considerabil. Aceia carora nu le-a placut mediul vor abandona procesul de recrutare si selectie.

Alta modalitate este sa angajezi pe criteriul recomandarii candidatului de catre un prieten. Costul angajarii este inexistent, dar consecintele se pot dovedi ulterior foarte costisitoare.

A treia modalitate este sa angajezi o firma specializata in recrutare de personal. Se economiseste timp si este o opinie obiectiva si eficienta. Observatori profesionisti proveniti din cadrul organizatiei client pot urmari candidatii cum se descurca in cadrul unor exercitii de simulare ulterior realizarii unei selectii foarte riguroase efectuate de catre o astfel de companie specializata in recrutare si selectie de personal.


Pasii care definesc in conceptia noastra recrutarea si selectia de personal:

  1. Identificarea exacta a nevoilor clientului, pornind de la obiectivele pe care acesta le are de indeplinit. Suntem constienti de necesitatea adaptarii fiecarui proiect de recrutare in parte la specificul si unicitatea organizatiei beneficiare, sens in care promovam o atitudine flexibila si adaptata realitatilor concrete ale cerintelor clientului.
  2. Identificarea universului de potentiali candidati adecvati pozitiilor cerute, care se potrivesc mix-ului de competente solicitat de client (atributiilor rezultate din fisa postului, culturii organizationale, nevoilor de dezvoltare si schimbare etc).
  3. Evaluarea si selectia candidatilor. Un proces laborios care are in vedere parcurgerea unui ghid de interviu, realizarea unor masuratori psihometrice asupra candidatilor, precum si o verificare a experientei si pregatirii profesionale a acestora.
  4. Doar dupa ce suntem siguri ca cei selectati pe lista scurta indeplinesc cerintele clientului nostru in proportie de cel putin 90%, recomandam realizarea unei intalniri intre un reprezentant al organizatiei-client si candidatii nostri.

Suntem de parere ca o recrutare de succes nu ar trebui sa se opreasca in momentul exprimarii de catre clientul nostru a acordului cu privire la candidatii prezentati in lista scurta, ca atare realizam un follow-up al evolutiei relatiei dintre organizatia beneficiara si candidatul recomandat de noi pentru a asigura insertia optima in organizatie. Astfel, consideram comunicarea ca fiind esentiala într-un parteneriat pe termen lung in proiectele noastre de recrutare, oferind un parteneriat clientilor nostri din Timisoara si Oradea, dar si din restul tarii, caracterizat de stabilitate si profesionalism.

Contact

Clientii nostri despre noi

Clients Logo
In piata in care activam, IT - web development, recrutarea de oameni de calitate este una dintre cele mai grele task-uri. Faptul ca INNOBYTE are sediul in Bucuresti, mai adauga un nivel de dificultate, insa, partenerii nostri de la AMS Human Resources au reusit ceva ce nu credeam, si anume, sa gaseasca oameni care sunt potriviti pentru nevoile noastre intr-un timp foarte scurt, comparativ cu alte companii de recrutare cu care colaboram. Pe langa asta, profesionalismul si deschiderea de care dau dovada ne fac sa ne dorim colaborarea cu AMS Human Resources pe termen lung. Categoric o companie de recrutare cu care o sa va placa sa colaborati!

Catalin Somfalean, CEO INNOBYTE – Serious WEB development

Clients Logo
We worked with AMS Human Resources for the recruitment/selection of personnel for our hotel in Oradea, RAMADA. Thus, more than half the staff was recruited/selected by AMS Human Resources. We appreciate the professionalism, rigorous methodologies and ability to adapt to our needs on the one hand and attention to detail, quick understanding of organizational culture area in which we operate, on the other hand. Management positions, starting at the intermediate level and up to the closest top leadership, have been granted appropriate approaches to the smallest details, procedures and selection tools and indicators identifying exactly the features that we wanted our future employees to develop. We confirm thus a high level of satisfaction from our side regarding the fast insertion on the job, persistent involvement, responsibility and competence of selected employees, evidenced by the work carried out so far by them. We recommend AMS Human Resources as a solid business partner, whose services are in our view an "ingredient" of first importance in achieving an optimal level of competitiveness in the market, regardless of domain, responsible and very thorough, flexible and also rigorous.

ROMAN KOFLER, General Manager, Hotel Ramada Oradea

Clients Logo
Identificarea cat mai acurata a talentului, a indicatorilor de performanta si alegerea solutiilor de atragere a acestuia in cadrul companiei noastre au fost aspecte definitorii in construirea unei relatii de afaceri stabile si de viitor cu AMS – human resources.

Adrian Florin Popa, Director Financiar, Grupul de firme Proges

Responsabilitate, implicare, eficienta si orientare spre rezultat sunt elementele cheie ale colaborarii noastre cu AMS – human resources. Excelenta comunicare si disponibilitatea ridicata a consultantilor sai sunt garantii de succes in viitoarele noastre colaborari.

Florin Puiu, Regional Sales Manager, Netpoint

Clients Logo
Am colaborat cu AMS Human Resources in proiecte de recrutare si selectie de personal, prilej cu care am avut placerea sa fim in mod pozitiv impresionati de profesionalismul, atentia si promptitudinea consultantilor sai. Apreciem serviciile acestora ca fiind de buna calitate, bine adaptate nevoilor exprimate de noi pe parcursul colaborarii, un elemente de plus valoare din perspectiva performantelor obtinute de candidatii selectati. Recomandam cu convingere AMS Human Resources ca un partener de incredere, flexibil, prompt si riguros.

Dragos Ionescu , Director Comercial, MELINDA STEEL SA

Top