Firma de recrutare in Cuj-Napoca

AMS Human Resources Srl.

//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2020/02/team-rounded-teodoratus.png

Teodora Tus
Branch Manager
Telefon: +40-772-239-431
Email: teodora@ams-hr.ro

Oferim servicii de recrutare in Cluj-Napoca.

In mai bine de 13 ani de experienta in proiecte locale, regionale si nationale, oferim clientilor nostri din Cluj posibilitatea prezentei noastre permanente acolo unde acestia au nevoie de noi.

Firma noastra ofera servicii avansate de recrutare personal, coaching si consultanta organizationala, cu o echipa dedicata profesional atingerii obiectivelor de HR ale partenerilor nostri.

Ai o afacere si cauti personal calificat?
Cu siguranta te putem ajuta. Obtine o oferta de pret!

Clientii nostri despre noi

In ultimii ani, orasul Cluj-Napoca a avut parte de o puternica dezvoltare economica. PIB-ul (Produsul Intern Brut)/locuitor in judetul Cluj este comparabil cu cel al unor tari situate in Top 50 mondial. In ultimii cinci ani, judetul Cluj a avut cea mai mare crestere din tara a PIB-ului si anume 62%. Salariile mari si dezvoltarea economica a orasului Cluj-Napoca sunt doar doua din motivele care au generat aceasta majorare. Cluj-Napoca transfera o parte din aceasta dezvoltare si din prosperitatea proprie la nivelul judetului pentru ca nu numai zonele din jurul municipiului incep sa se dezvolte foarte bine cum eram obisnuiti (Floresti, Apahida etc) ci deja acest efect pozitiv se simte si in alte zone.

O comparatie a tipului de activitati economice din Cluj fata de judetele din jur precum Salaj, Bistrita-Nasaud duce la concluzia ca judetul Cluj este principalul pol de atractie, aici gasindu-se investitorii principali, indeosebi in domeniul IT-ului, unde sunt si cele mai mari salarii.

In judetul Cluj sunt peste 800 de locuri de munca pentru care companiile cauta angajati, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Muncă (ANOFM). In acest sens, firmele de recrutare sunt o resursa extraordinara de a diminua efortul depus de companii in acest sens, astfel companiile reusind sa se concentreze doar pe domeniul lor de activitate.

O sursa excelenta de noi angajati sunt proaspat absolventii facultatilor din Cluj. Volumul acestora a crescut enorm in ultimii ani, datorita recunoasterii la nivel national a nivelului de educatie si a profesionalismului gasit acolo. De asemenea, majoritatea studentilor care au frecventat aceste facultati isi doresc sa ramana in Cluj pentru a-si incepe carierele in unul din multitudinea de domenii existente la aceasta ora in piata orasului.

In prezent, companiile din Cluj realizeaza poate cel mai bine in Romania importanta atragerii, recrutarii de forta de munca calificata, de inalta valoare, astfel ca pe langa valoarea lor financiara intrinseca relatiile de munca au devenit zone de dezvoltare individuala in care angajatii isi pot exprima nevoile de crestere si provocare profesionala. Faptul ca la ora actuala pretul constructiilor rezidentiale este al doilea cel mai mare din tara, dupa Bucuresti, spune foarte multe despre potentialul, pe de o parte pe care orasul il poate pune in practica in perioada urmatoare, dar mai ales despre nivelul pretului vietii si implicit pentru angajatori, al fortei de munca. Sa faci recrutare in Romania la ora actuala intr-un oras cum este Cluj Napoca, este scump, costisitor, astfel ca singura varianta pe care ti-o poti permite, ca angajator, este ca aceasta si intregul proces de selectie, sa fie unul eficient, foarte bine adaptat, si de succes.

Pentru a face recrutare de succes este nevoie de un parteneriat foarte strans si transparent nu doar intre firma de recrutare si compania client, cea care angajeaza, ci si in relatiile pe care ambele le stabilesc cu candidatii si potentialii viitor angajati. Este un prim semnal pe care compania il ofera prin intermediul firmei de resurse umane in cadrul procesului de recrutare cu privire la viitoarea colaborare, iar acesta trebuie sa fie unul clar, limpede, cat mai complet si, indeosebi, atractiv. Competitia in domeniul atragerii talentelor si a potentialului a devenit in ultimii ani in Cluj Napoca tot mai acerba, succesul sau insuccesul unei afaceri ajungand sa depinda intr-o masura tot mai mare de capacitatea de a recruta candidati valorosi chiar de pe bancile universitatilor.

Punem la dispozitia clientilor nostri servicii avansate de recrutare, selectie si evaluare inclusiv prin biroul nostru din Cluj-Napoca.

In ce priveste modalitatea prin care, dincolo de potentialul pe care in principiu, orice candidat il are in ce priveste cerintele viitoarei companii angajatoare, identificarea cat mai acurata folosind metode si instrumente valide si fidele in procesul de recrutare de catre firma de resurse umane, a fost si ramane in continuare unul din factorii majori ai succesului relatiei dintre angajat si angajator. Pentru a descoperi “potrivirea” intre candidat si companie, este nevoie sa cunosti cat mai bine ce anume motiveaza acel candidat si ce ofera compania in contrapartida, care sunt valorile fundamentale ale acestuia si comportamentele probabile in contextul organizational pe care angajatorul il ofera, ce abilitati si zone de interes are candidatul si care sunt cerintele esentiale ale postului. Inseamna sa intelegi ca potentialul este o realitate virtuala pana cand el nu este pus in contextul potrivit si devine talent, abilitate si competenta.

Referindu-ma la motivatie, pot spune ca aceasta este de asemenea un spatiu de intersectie intre valorile, obiectivele si climatul organizational, pe de o parte, si zonele de interes si dezvoltare pronuntata a aptitudinilor, pe de alta parte. Se cunoaste ca motivatia este un factor generic esential pentru reusita in activitate in toate domeniile, relativ independent in raport cu experienta si nivelul de dezvoltare a competentelor obligatorii pentru o profesie sau alta. Sa fii motivat inseamna sa reusesti acolo unde lipsa de experienta poate fi dezavantaj. Nu este de mirare ca foarte multi angatori la momentul actual, atunci cand fac recrutare sau apeleaza la o firma de recrutare, sunt interesati indeosebi de identificarea acelor candidati care sunt motivati in a se realiza profesional. Atunci cand experienta intra in competitie cu motivatia, tendinta generala in ultimii ani este de a da castig celei din urma. Din experienta mea in recrutare, pot spune ca nu am avut vreodata de a face cu angajatori care obiectau in ce priveste motivatia, dar in legatura cu experienta, multi dintre ei au manifestat retineri sau interes scazut. De ce? Au considerat ca uneori, experienta functioneaza in detrimentul flexibilitatii si nevoii intrinseci de dezvoltare. Realitatea este ca nu pot sa ii contrazic.

Revenind la specificul unui oras dezvoltat, cum este Cluj Napoca, este important sa retinem atractivitatea pe care acesta o exercita asupra pietei fortei de munca atat din judetul Cluj, cat si din judetele limitrofe. Cred ca, pe langa factorii ce tin de dezvoltarea mediului academic, indeosebi a celui universitar, acesta este unul de prima importanta in trendul ascendent al orasului. Daca doresti sa te dezvolti profesional, in cele mai variate domenii, si nu te simti confortabil sa traiesti intr-un oras cum este Bucurestiul, Cluj Napoca este o alegere naturala. Este un avantaj pentru companiile ce fac recrutare, inclusiv cele de resurse umane, sa aiba la dispozitie o paleta generoasa de candidati din cele mai variate domenii si specializari. Este opusul unor judetele din sudul si estul tarii, cum ar fi Teleorman, Botosani sau Galati, unde “cercul virtuos” mentionat anterior are un echivalent mai putin placut in forma unui “cer vicios”: lipsa companiilor care sa faca recrutare a dus la scaderea populatiei si a calitatii fortei de munca; invers, scaderea potentialului de forta de munca face neatractive zonele respective pentru eventuale companii ce ar dori sa investeasca.

Ce merita sa retinem, dincolo de multitudinea de variabile care fac din Cluj Napoca un oras model pentru alte orase importante din Romania, este ca dezvoltarea zonelor urbane depinde esential de capacitatea acestora de a recruta talent si forta de munca competenta si calificata. Aceasta duce la investii majore de capitaluri ce permit la randul lor noi acumulari la nivel uman. Un dans benefic ambelor parti, un tipar ce merita retinut si adaptat si in cazul altor orase din Romania ce isi doresc sau privesc cu invidie un astfel de nivel de dezvoltare.

Te asteptam la biroul nostru din Cluj-Napoca!

 Adresa: Str. Avram Iancu 62, Cluj-Napoca 400083

 Telefon: +40-364-730-777

//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2019/12/favicon512x512.png//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2020/02/cluj.png
Ai o afacere si cauti personal calificat?
Cu siguranta te putem ajuta. Obtine o oferta de pret!
//www.ams-hr.ro/wp-content/uploads/2019/12/ams-footer-logo-3.png

Agentie de recrutare

AMS Human Resources: Firma de recrutare personal cu peste 13 ani de experienta in proiecte locale, regionale si nationale, cu o echipa dedicata profesional atingerii obiectivelor de HR ale partenerilor nostri.

Newsletter

100% util, 0% spam.